Sydamerikanske historier: “calacas” og “calaveras”, der smiler og danser

Efteråret kommer ikke kun med en rig høst og et flerfarvet drømmelandskab, men også med mange traditionelle og overraskende fejringer og festligheder. Vi hos iELM er fascineret af de eksotiske kulturer i denne verden, kontrasterende, unikke; de bliver en direkte inspirationskilde for os.

Vi vil gerne fortælle dig i dag om en af de store festligheder i Mexico, en speciel ferie … dedikeret til de tabte sjæle – Dia de los Muertos (All Souls’ Day), der indgår i UNESCO kulturarv. Den grundlæggende ide om denne fest er: familie og venner er glade for at fejre de døde og bede for dem og dermed støtte deres store åndelige rejse. Dagen der markerer begyndelsen af fejringen er 31. oktober og falder sammen med andre festligheder såsom Halloween, All Saints’ Eve, All Souls’ Day.

Mange af IELMs børns udendørs tøj har et grafisk design inspireret af Dia de los Muertos. Attraktive, lyse farver glæder børnene og giver dem en tilstand af stemning og glæde.

Calaveras på tekstil, ielm, børnetøj

Ifølge gamle traditioner og skikke fremstilles traditionelle elementer som ofrendas, Azteker specifikke blomster – æggeblommer, yndlingsfood og drikkevarer fra afdøde, søde ægbrød i form af en kraniet eller kanin. Det mest populære symbol på denne fest forbliver “calavera” kraniet, transponeret både på farvede masker uformelle kaldet skeletter (“calacas”) og mini-slik i form af en kraniet, af sukker eller chokolade; de lyse farver af disse calaveras symboliserer den unikke personlighed og vitalitet af afdøde. Dekorative skeletter kan også udskæres i træ og er ofte forestillet at have festlige tøj, med sang og dans, et tegn på et godt efterliv.

Calaveras print på Softshell, børnetøj, børnetøj

Så blev vi inspireret af Calaveras-kraniernes stærke farve, og vi trykte tøjene til børnene for at sikre deres smil. Softshell overalls og komfortable hatte kontrasterer imponerende smukke med det miljø, hvor børn de udfører deres aktiviteter; vi erklærer os meget tilfredse og glade for at finde denne inspirationskilde.

Hvordan kan du lide børnetøj med mexicanske “calaveras” og “calacas”?

Previous Post
Next Post

Leave a Reply