Sådan vælger du babytøj

Valg af babytøj er en af de første udfordringer, du står over for som forælder. I de første måneder af sit liv er din babys hud mere sart, tyndere og omtrent fem gange så følsomt som en voksens. Vi har brug for at beskytte deres hud så godt, som vi kan, fordi det forkerte stof kan give irritation, allergier og andre hudproblemer.

Her er nogle tips, du kan have i baghovedet, når du vælger babytøj:

Naturfibre er det bedste valg

Uanset hvor godt de ser ud, vil tøj lavet af syntetisk stof være behandlet med en lang række kemikalier, der kan være giftige for din lille baby. Sommetider fører de til svampeinfektioner eller udløser allergiske reaktioner. Babytøj af naturlige fibre giver huden lov til at ånde, yder velvære og er langt mere holdbare.

Når du køber tøj til din baby, skal du kigge på etiketten og se efter materialer som bomuld, linned, merinould, hamp, jute eller silke. Vi anbefaler at undgå syntetiske materialer som acryl, polyester, kunstig silke, nylon eller lycra.

Vælg økologisk bomuld

Den er dyrket i forureningsfrie omgivelser, hvor der ikke er brugt pesticider, insektgifte, kunstgødning eller andre kemikalier. Som regel vil almindelig bomuld have spor af disse kemikalier, der kan trænge igennem dit barns hud. For børn med børneeksem (atopisk dermatitis) er det afgørende at vælge tøj, der ikke er blevet kemisk behandlet. Imidlertid er fordelene ved en »ren« garderobe vigtige for alle børn og spiller en aktiv rolle, når det gælder om at forhindre den fremtidige udvikling af allergier.

Du bør købe bomuldstøj, der er GOTS- eller OEKO-TEX® STANDARD 100-certificeret.

Global Organic Textile Standard (GOTS) er en globalt anerkendt standard for behandling af økologiske tekstiler. Tekstiler med GOTS-mærket skal indehold mindst 95 % økologiske fibre.

For at opnå Oeko-Tex Standard 100-certificering skal stoffet være testet frit for mere end 100 substanser, der er kendte for at være farlige for menneskers helbred.

Babytøj skal være bekvemt

Babyer bruger det meste af deres tid på at sove. Vælg derfor stoffer, der er lette, bløde, behagelige at røre ved og svedabsorberende.
Ud over hensynet til dit barns velbefindende bør du tænke på, hvor nemt det er at tage sig af tøjet. Babyer skal skiftes tit, så materialer, der tørrer hurtigt, er virkelig velkomne.

Vælg babytøj, som du nemt kan give den lille på

Tjek området omkring halsen, ærmerne og benene. Det skal være løst. Kig også efter tøj, der har knapper eller lynlås foran. Det vil gøre det mere bekvemt at skifte din baby, fordi den ikke bliver urolig, når du vender den.

Sidst, men ikke mindst, lad være med at gå på kompromis med produkternes kvalitet af hensyn til prisen. Vi føler tit, at lave priser er fristende, men når det kommer til vores barns helbred, er vi nødt til at vælge det bedste. Vores små skal vokse op i sikkerhed. Ud over en sund kost og en ordentlig livsstil spiller de materialer, de bærer på huden, en vigtig rolle for deres harmoniske udvikling.

Vi anbefaler at investere i babytøj af kvalitet og være velinformeret, før du foretager dine anskaffelser!

TIDLIGERE OPSLAG
NÆSTE INDLÆG

Produkter

EFTERLAD ET SVAR

Følg os på instagram