Sådan lærer du dine børn at elske naturen

Undersøgelser viser, at de første 14 år af et barns liv er de vigtigste, når det handler om at etablere et godt forhold til miljøet. Børn har en medfødt interesse i naturen og dyr. De er nysgerrige og ivrige efter at lære mere.

Forældrene spiller en vigtig rolle i at hjælpe deres børn med at føle sig forbundne med naturen. Vi må hele tiden give dem mulighed for at interagere med naturen, om det så er igennem leg, vandreture, ferier på landet eller udendørs læring.

Her er fire idéer, der vil vække kærlighed til naturen i dine børn:

1. Vær et forbillede

Børn lærer bedst ved efterligning fremfor belæring. Hvis de ser dig bruge al din tid med blikket rettet mod en mobilskærm, vil de gøre det samme. Men hvis du viser interesse i naturen, vil det give dem lyst til også at udforske den. Tag dig tid til at være udenfor. Tal positivt og respektfuldt om naturen, og vis dine børn, hvordan man beskytter den.

2. Lad dine børn gå på opdagelse, blive beskidte og våde

Børn elsker at blive beskidte, lege med sand og mudder eller hoppe i vandpytter. I stedet for at forbyde dem at blive beskidte skal du investere i børnetøj, der kan tåle at blive beskidt, eller have skiftetøj med i rygsækken. Lad dem grave i baghaven eller i skoven, hvor de kan udforske forskellige jordlag og finde regnorme og andre smådyr.

3. Brug flere penge på opdagelser og minder end på ting

Børn husker bedre den tid, du bruger sammen med dem, end de ting, du køber til dem. Kvalitetstid med familien kan også bruges til at lære dine børn om verden omkring dem.

Det bedste ved at udforske naturen er, at disse aktiviteter ikke koster ret meget. Hvis du ikke har et stort budget, kan du stadig tage på vandreture, køre igennem vild natur, tage på skovtur eller tage en tur i en park.

4. Lær dem at overleve i naturen

Børn skal vide, at deres forældre passer på dem, men vi kan ikke være hos dem hele tiden. Udendørs aktiviteter kan være den perfekte undskyldning til at lære dem et par grundlæggende færdigheder, hvis de skulle fare vild. At lære disse færdigheder kan være sjovt, og det er en god måde at lære om naturens resurser. Lær dem at bygge læ, finde vand, lave ild, finde mad og bruge kort og kompas.

Man behøver ikke være naturvejleder eller videnskabsmand for at elske skønheden i naturen. Vi skal udforske den for at forstå, hvorfor naturbeskyttelse er så vigtig for vores fremtid.

At give børn muligheden for at lege i og være en del af naturen er grundstenen i en læring, der vil være nyttig for dem og for vores miljø. De holder trods alt fremtiden i deres hænder!

 

TIDLIGERE OPSLAG
NÆSTE INDLÆG

Produkter

EFTERLAD ET SVAR

Følg os på instagram