Sådan klæder du dine børn på i flere lag, når det er koldt udenfor

Vinteren er en skøn årstid for børn. Der er masser af sjove aktiviteter til dem – de kan både lege indenfor og hygge sig med en kop te eller kælke og bygge snemænd i sneen, når vejret er til det.
Men selvom vinteren kan være fyldt med sjov for børn, kan det godt være en udfordrende årstid for deres forældre. De vil naturligvis beskytte dem mod alt, ikke mindst det kolde vejr.
En af de enkleste og mest effektive måder at gøre det på er at klæde børnene på i flere lag, mens man sikrer sig, at de har en passende kropstemperatur.


Hvad vil det sige at klæde børn på i flere lag?


When you dress children in several layers, you use several layers of clothing in different materials. This is because it helps to ensure them the right body temperature and allows them to take off some of their clothes when they get too hot.


Hvorfor skal jeg klæde mine børn på i flere lag?


Denne påklædningsmetode har vist sig at have mange fordele. Hvis du bruger de rigtige materialer og tøjtyper, kan du holde på kropsvarmen, mens du sikrer dig, at tøjet ikke absorberer kroppens fugt og bliver vådt.


Den bedste metode til påklædning i flere lag


Alle elsker sandwiches! Men har du nogensinde tænkt på, at du kan klæde dit barn på med den samme metode, som du bruger, når du laver en sandwich? Ja, du læste rigtigt.
Den bedste og nemmeste måde er at bruge en “sandwichstruktur”. Med tre lag kan du mikse og kombinere beklædningsstykker alt efter vejret.


Inderlaget


Inderlaget består af det første stykke tøj, du giver dit barn på. Hvis vi ser bort fra undertøjet, skal det første lag bestå af tyndt stof, der er rart at have på. En t-shirt eller en tynd bodysuit vil være det perfekte valg og kan for eksempel kombineres med leggings. Disse tøjtyper begrænser heller ikke deres bevægelsesfrihed.
Det anbefales ikke, at du bruger et inderlag af bomuld, da materialet egner sig bedre til varmere vejrforhold. Bomuld absorberer fugtigheden og kan blive vådt, hvilket kan medføre forkølelse og lignende. Derfor er inderlaget noget af det vigtigste, når du giver dit barn tøj på.


Mellemlaget


Når vi taler om mellemlaget, er der til gengæld mere plads til at improvisere. Det vigtigste er, at dit barn har et tykt mellemlag på, der sammen med inderlaget kan holdet på kroppens temperatur. Jo mere plysset, jo bedre.
Eksempler på velegnede mellemlag til børn er plusset tøj eller fleecetrøjer, og fleece er også et godt materiale til bukserne.


Yderlaget


Mange forældre mener, at dette lag er det vigtigste, og her anbefales det at bruge vind- og vandtætte flyverdragter. De har nemlig den fordel, at de beskytter de to andre lag mod vejrforhold med regn, slud og sne.
Det er vigtigt, at yderlaget også består af fleksible beklædningsstykker, der ikke begrænser barnets bevægelsesfrihed.
Foruden flyverdragter kan yderlaget bestå af vandtætte jakker, bukser og heldragter, fleecetøj eller uldtøj.


Når du nu har læst om “sandwichmetodens” flere lag, kan du slappe af med tanken om, at dit barn kan have det sjovt udenfor uden at komme til at fryse.

TIDLIGERE OPSLAG
NÆSTE INDLÆG

Produkter

EFTERLAD ET SVAR

Følg os på instagram