Så vigtig er UV-beskyttelse til børn

Nu er det endelig blevet sommer. Nogle af os har savnet solen så meget, at vi måske er blevet mindre opmærksomme på at beskytte os. Det er vigtigt at huske, at vi skal beskytte os fra UV-strålernes skadelige virkning så godt som muligt.

Vores børns hud er tyndere og mere følsom. Derfor skal du være ekstra opmærksom på at beskytte dem. Vi skal forhindre solforbrændinger og anden skade, der skyldes de stærke strålers effekter.

Solbeskyttelse er alfa og omega, når dit barn er udenfor. Ikke kun ved stranden og ved poolen. Børn rammes også af solens stråler derhjemme på altanen, i vuggestuen eller børnehaven og på legepladsen.

Her er nogle tips, der kan hjælpe dig med at beskytte dit barn:

Giv dit barn tøj på, der dækker huden bedst muligt. Vælg lette materialer, der ikke bliver for varme at have på. På strandturene er det en god idé at vælge svømmedragter, der dækker et større område af huden. Det gør det nemmere at smøre resten af huden ind i solcreme.

Badetøj med UV-beskyttelse til børn.

Når der skal pjaskes i bølgerne, er en badedragt helt uomgængelig i dit barns garderobe.

Smør solcreme på de områder, der ikke er dækket af badedragten. Vælg en creme, der har en SPF-faktor på 50+. Den skal også beskytte mod UVB-stråler og være vandafvisende. Cremen skal smøres i ansigtet samt på arme og ben og andre udækkede områder 20 minutter, før I går udenfor. Der skal smøres ny creme på efter to timer, og når du har tørret dit barn med et håndklæde.

Der findes flere forskellige faktorer af solbeskyttelse:

SPF 6-10 lav
SPF 10-25 – mellem
SPF 30-50 – høj
SPF 50+ – meget høj

Det er vigtigt med en solhat. Vælg en model, der både dækker dit barns ansigt, nakke, øjne og ører. Sørg også for at vælge den rigtige størrelse, så den ikke falder af. Og så skal du i øvrigt forsøge at holde dit barn i skyggen, så vidt det er muligt.

Glem ikke solbriller. Det kan godt betale sig at investere i kvalitetsbriller med UV-beskyttelse. Vi anbefaler kategorierne 2, 3, og 4. Kategorierne 0 og 1 giver ikke tilstrækkelig beskyttelse.

Undgå solstrålerne, når solen er stærkest midt på dagen. Det er normalt fra 10.:00 til 17:00. Faktisk er det bedst helt at undgå selv korte perioder i solen i dette tidsrum.

Foruden ovenstående anbefalinger skal du huske at være et godt forbillede for dine børn. Hvis du beskytter dig selv, vil de efterhånden også lære det.

Men glem ikke, at solen er vores ven. Sammen med en balanceret kost, bevægelse og tilstrækkelig søvn hjælper bidrager solen til vores fysiske og mentale sundhed. Lad os være ansvarlige, når vi er udenfor!

TIDLIGERE OPSLAG
NÆSTE INDLÆG

Produkter

EFTERLAD ET SVAR

Følg os på instagram