Kog med dit barn. Klæd ham / hende med ordentlig børnetøj og nyd Montessori aktiviteter

Når du indtaster en Montessori børnehave eller skole, har du sikkert allerede bemærket, at mange af undervisningsmaterialet er som miniature af vores køkkenredskaber. Denne form for uddannelse lægger vægt på at erhverve de praktiske færdigheder fra en tidlig alder. Formålet er, at barnet lærer at koordinere sine bevægelser og blive uafhængige.

“Aldrig hjælpe et barn med en opgave, at han / hun føler, at han / hun er op til helt”, er Mara Montesorris råd, som er grundlaget for dette uddannelsessystem.

Må ikke bekymre dig, at dit barn vil blive beskidt! Du kan vælge Børnetøj designet til at bære aftryk af de sjove ting børnene gjorde. Et kvalitetsrengøringsmiddel og en vaskemaskine vil løse de mulige hændelser i køkkenet i en smule. Vælg økologisk bomuld tøj til disse aktiviteter, fordi de er resistente over for flere vasker og er meget blødere end dem, der er lavet i massen landbrug

Her er nogle ideer til Montessori aktiviteter, der udvikler uafhængighed, den kognitive og sensoriske kapacitet af dit barn.

Montessori aktiviteter for babyer under 1 år

I denne alder er barnet tiltrukket af den sensoriske side af verden, så alt, hvad der er forbundet med lyd, farve, bevægelse. Lad ham / hende se, lugte eller smage de ingredienser, du bruger til at gøre måltidet. En høj stol eller et læringstårn vil hjælpe ham/hende med at observere alt, hvad du gør.

Explian til ham / hende alle trin i opskriften og lad ham / hende give dig en hånd med små gøremål såsom vask grøntsager eller blade. Glem ikke at klæde ham / hende i let at vaske børnetøj.

Montessori aktiviteter for 1-2 år gamle børn

Dit barn koordinerer hans / hendes bevæger sig meget bedre. Du kan bede ham / hende til at hjælpe dig med at skrælle frugterne (bananer er en vidunderlig idé), hak grøntsagerne (brug en speciel kniv til børn) eller arbejde dejen.

Dette er en god idé at vise ham / hende, hvordan du indstiller bordet og beder ham / hende til at overtage denne opgave. Du vil se, at han / hun vil føle sig vigtig og nyttig!

Når du er sammen med dit barn i køkkenet, og han / hun ser interesseret i at vaske op, langsomt vise ham / hende, hvordan man kan rense en gryde, så lad ham / hende til at vaske en tallerken, et krus eller noget andet. Nå, du har en nybegynder foran dig, så klæde ham / hende med vandafvisende børnetøj for at undgå at blive våd.

Montessori aktiviteter for 2-3 år gamle børn

Begyndende med hans / hendes andet leveår, kan den lille kok være en meget pålidelig hjælp i køkkenet. Du kan tildele dit barn klargøring af madlavningsingredienserne, f.eks.:

  • skræl hvidløg eller løg;
  • skær salatbladene og bland dem med dressing;
  • riv osten
  • klem citrusfrugterne.

Klæd ham / hende med komfortable børnetøj, så han kan føle sig fri. Du kan finde nogle sjove muligheder lavet af blød økologisk bomuld.

Efter en alder af 3, kan du begynde at lave mad nemme opskrifter sammen: kiks, tærter, is osv. Hvem ved, måske du er et bidrag til madlavning uddannelse af den fremtidige Jamie Oliver!

 

 

Foto: 30somethingmamma

Previous Post
Next Post

Leave a Reply