Hvordan vælger du dit barns tøj til førskole?

Hvert år, når skolen er ved at starte, taler forældrebloggene og forældregrupperne på Facebook om en ting: hvilket børnetøj der skal vælges til børnehaven.

Uanset om du allerede har modtaget en liste over tøjet fra børnehaven, eller du prøver at finde din inspiration online, skal du ikke gå i panik. Ting er ikke så komplicerede, som de ser ud. En veludført plan hjælper dig med at sejle gennem de hundredvis af lister og anbefalinger, du finder online.

Her er et par forslag, der hjælper dig med at organisere bedre:

 

Shopping plan

Start med at etablere de vigtigste kategorier af børnetøj, som du har brug for i løbet af et skoleår. Den nemmeste måde er at planlægge dit barns garderobe i lag, som du kan bruge separat eller sammen, afhængigt af årstid.

 

Undertøj

Hvis dit lille barn er bleefrit, skal du medbringe mindst et sæt ekstra underbukser til de ubehagelige situationer. Det ville være at foretrække, at du bruger naturlige stoffer, såsom organisk bomuld, bambus eller modal. Afhængigt af hvor ofte du planlægger at bruge din vaskemaskine, kan du beregne, hvor mange underbukser du skal købe.

Til vinteren skal du tilføje nogle uldsokker og strømper på listen. De vil være uvurderlige i frysedagene eller mens du spiller i sneen.

 

Grundlaget

Uanset om vi taler om en vest, T-shirt eller en langærmet undertrøje, vil disse varer opfylde flere roller, forår til vinter. Du kan bruge dem som et eksternt lag i slutningen af vinteren og i begyndelsen af efteråret. Når temperaturen falder, vil dit barn bære dem under tykkere tøj, mens de er udenfor.

Deres rolle er at absorbere sved og holde kroppens varme så tæt på huden som muligt. Også i dette tilfælde anbefaler vi dig at vælge naturlige stoffer, såsom organisk bomuld eller uld. Da de kommer ved siden af dit barns hud, er det bedre at vælge tøj, der ikke er kemisk behandlet. For bomuld skal du kontrollere etiketten og vælge stofferne med organiske certificeringer (såsom GOTS – Global Organic Textile Standard – den højeste stofcertificering). Denne certificering er en garanti for, at alle processer, som bomuld har været udsat for, fra frø til stof, var sikre for miljøet og mennesker.

I hele skoleåret kan du købe et par sæt bluser og leggings, som dit barn vil have på i klassen eller udenfor under det tykkere tøj. Nogle mødre anbefaler op til 10 sæt, andre tror 4-5 vil gøre. Du kan bestemme antallet baseret på hvor ofte du har til hensigt at vaske, og hvor fræk dit barn er. Hvis dit barn er en miniature Picasso, kan du sørge for at have nok tøj til ikke at begrænse hans / hendes kreativitet.

 

Mellemlaget

Det andet lag kan bruges til ekstra varme i de frostige dage, men også som et ydre lag om efteråret eller foråret.

Vi anbefaler to eller tre ting, der er et must-buy: en trøje / cardigan, en hættetrøje og en bomuldsdragt, som dem fra iELM. Sidstnævnte har den fordel, at den er let at tage på og holder din lille varm overalt.

Denne kategori inkluderer også yderbukser. Du kan vælge jeans, fordi de er snavsbestandige, men et par par behagelige bomuldsjerseybukser vil være praktisk til indendørs brug. I modsætning til jeans hæmmer jerseyen ikke dit barns bevægelser. De kan også bruges til middagsluren i børnehaven.

 

Det ydre lag

Denne kategori forvirrer normalt de fleste forældre. Online-listerne inkluderer efterårsjakker, vinterjakker, regn- og vindtætte jakker, hver med passende bukser. Budgettet stiger eksponentielt, din puls løber vild, og panik sætter sig ind. Hvis du også tager højde for, at et voksende barn kun vil bære disse varer i en sæson, bliver du allerede hyperventileret.

Selvfølgelig kan du købe et sæt af hver kategori, eller hvis du vil beskytte dit budget og have nogle penge tilbage til vinterferien, kan du finde smarte løsninger til at dække en bredere vifte af situationer.

Softshellen har fordelen ved at udføre mange roller: den bevarer varmen indeni, den er vind- og vandafvisende og giver huden mulighed for at trække vejret. Da softshell er et teknisk stof, er det let og begrænser ikke barnets bevægelse. Disse tøj er også lette at rengøre, en bonus for elskere af mudder, sand eller vandpytter. Hvis du køber en softshell-jumpsuit (eller to for at få en ekstra), vil du være i stand til at dække hele den kolde årstid, inklusive det våde eller blæsende vejr. Du kan tilføje et ekstra lag eller to under jumpsuiten og også bruge det om vinteren.

 

Sko

Til børnehaven har du brug for et par behagelige indendørs hjemmesko. Dem med fleksibel, skridsikker sål og lette at tage på er bedre for de små (Børnene, der ikke er vant til at binde deres snørebånd, er meget glade for velcrobåndet).

Til udendørs aktiviteter skal du købe mindst 3 par for hele skoleåret: et par sko eller lette støvler til efterårssæsonen, et par regnstøvler og et par sne støvler

Vi anbefaler dig ikke at købe mere end en type sko af samme antal. Baseret på barnets alder går fødderne til den næste størrelse om 2 til 6 måneder.

Vær opmærksom, når du vælger størrelsen på skoen. Mål foden, og følg producentens størrelsesguide. Målene kan variere mellem forskellige mærker.

 

Vinter tilbehør

Invester i et sæt lavet af en hat, tørklæde og handsker for at dække hele sæsonen (eller, hvis du er heldig, selv næste vinter). Vælg varme fibre, såsom merinould, alpaca eller cashmere. Vælg økologisk bomuld til efterår-forår.

For babyer kan en balaclava være en bedre investering, fordi det sparer dig for at købe et separat tørklæde.

Uanset budget, alder eller erfaring håber vi, at listen ovenfor hjælper dig med at lave din egen plan for dette års shopping.

 

Previous Post
Next Post

Leave a Reply