Hvordan indretter man et barns værelse, så det får så meget selvstændighed som muligt?

Flere studier viser, at selvstændighed spiller en stor og vigtig rolle i et barns liv og udvikling. Som forældre ved vi også, at en af vores vigtigste opgaver er at beskytte vores barn, så det er ikke altid nemt at give sit barn frihed og selvstændighed lige fra starten, og det er helt normalt.

Her får du nogle tip til, hvordan du kan indrette dit barns værelse, så det kan nyde den frihed, det har brug for for at udvikle sig harmonisk.

Gør tingene nemme at få fat i

Det føles naturligt for os voksne, at alle ting er i vores øjenhøjde. Det gør det nemt for os. Men børn har ikke denne mulighed. De lever i en verden af høje genstande, som de ikke kan bruge, før de bliver store.

Den nemmeste måde at gøre dit barns værelse mere tilgængeligt på er at vælge møbler, der passer til et barn. Du kan også placere genstande, som barnet bruger, på gulvet.

Brug en enkel indretning

Når vi taler om dit barns værelse, og hvordan du indretter det, så er der ingen grund til at hyre en indretningsspecialist. Sørg for at værelset er indrettet så enkelt som muligt.

Vælg lyse og klare farver til væggene, og tilpas dem med billeder eller tegninger, som dit barn laver. I selve indretningen skal du kun bruge de mest nødvendige møbler som en seng og opbevaring til tøj og legetøj.

Soveområde

Sengen er som regel det vigtigste element på et barns værelse, uanset hvor gammelt det er. Til små børn kan du placere madrassen direkte på gulvet. Til tumlinge er det en god idé at undgå at bruge puder og for mange tøjdyr i sengen. Når dit barn bliver større, kan du bruge lave senge.

Det er vigtigt, at madrassen passer med dit barns højde. En høj seng eller sengekant gør det sværere for barnet selv at gå i seng og gør det afhængigt af, at der kommer en voksen og hjælper.

Plads til leg

Børn elsker at lege, for der kan fantasien få frit løb.

Hvis der er plads til det, så læg et tæppe på gulvet, og opstil reoler eller kurve med legetøj, hvor barnet kan nå det. Hvis dit barn stadig er baby, kan du hænge billeder eller tegninger på væggene, som barnet kan træne sine øjne og hjerne på. Har du en tumling, kan du fylde opbevaringspladsen med børnebøger eller trælegetøj.

Plads til skiftning

Et andet vigtigt område på et børneværelse er skifteområdet. Der skal ikke være for mange ting og sager her. Når barnet bliver større, kan området laves om til et påklædningsområde, hvor barnet selv kan tage tøj på.

Hvis der er plads, kan et hjørne af værelset blive indrettet med komoder eller garderober til børn. Både skuffer og bøjler kan være nemme for børn at bruge. Tøjet skal være noget, der passer til årstiden. Mange forældre vælger overalls til børn, fordi de er nemme for børn at bruge og er slidstærke.

Dit barn vil elske følelsen af selvstændighed, som tøjet kan give det hver eneste dag, også selv hvis du er den, der vælger tøjet.

Alt efter hvor gammelt dit barn er, kan det også være en fin idé at hænge et spejl på væggen, så dit barn kan se sig selv og opbygge selvtillid. Spejle kan også bruges til at lære dit barn forskellige småaktiviteter som fx at børste sit hår.

TIDLIGERE OPSLAG
NÆSTE INDLÆG

Produkter

EFTERLAD ET SVAR

Følg os på instagram