Fordelene ved svømning for børn i alle aldre

Når du leder efter en ny fritidsaktivitet til dit barn, er svømning en af de bedste muligheder. Der er mange fordele knyttet til denne aktivitet for alle børn, inkl. babyer.

Selvom svømning er en vandsport, kan dens effekt mærkes hele tiden. Børn, der kan svømme, uanset om det er på begynder- eller mere avanceret niveau, er meget mere selvsikre i deres sociale relationer og egne evner.

Ud over at lære barnet hvordan det overlever i vandet, er svømning en ekstremt behagelig aktivitet. Vand er et miljø, der byder på uanede legemuligheder, hvor børn kan deltage i forskellige aktiviteter, inkl. individuel svømning, holdsport og dykning.

Her følger nogle af fordelene ved svømning for børn i alle aldre, så husk på det, når du vælger en fysisk aktivitet til dit barn.

Babysvømning

Da babyer ikke har god kontrol over deres bevægelser og reflekser, kan svømning hjælpe dem med at udvikle deres bevægeapparat. Barnet lærer at bevæge sine fødder og hænder synkront, hvilket også hjælper det med at lære at gå og giver barnet større behændighed.

Hvis børn lærer at svømme fra en tidlig alder, føler de sig sikre i vand. Dette miljø minder dem om fostertilværelsen , hvilket hjælper dem med at holde vejret under vand uden at blive bange eller få problemer. Ydermere øges din sindsro, når din baby kan svømme, da du ved, at dit barn har tilegnet sig denne overlevelsesfærdighed.

Det bedste tidspunkt at begynde at give dit barn svømmeundervisning er omkring 4-månedersalderen, så skiftet mellem miljøer ikke føles for stærkt.

Svømning for børn

Ud over den indlysende fordel ved at lære at overleve i vand bidrager svømning på forskellige måder til dit barns udvikling. Adskillige studier har vist, at svømning hjælper til at skabe et frirum, hvor barnet kan lære forskellige brugbare ting i livet, såsom øget selvværd og sikkerhed i vandet. Ved at gå til svømning får dit barn venner, det ellers normalt ikke ville have mødt, og det bliver udsat for situationer, der bringer det ud af sin komfortzone.

Ved at dyrke denne sport bliver barnet i stand til at styre sin vejrtrækning og håndtere stressende situationer. Svømning hjælper også børn med åndedrætsbesvær, såsom astma.

Before taking your child for swimming, it is important to remember that it should wear swimwear intended for children. The correct equipment protects your child from possible complications and problems during the swimming lesson and helps your child to move more confidently and comfortably.

Vælg et materiale, der hjælper med at holde kropstemperaturen, uanset om undervisningen foregår i et indendørs- eller udendørsbassin, så dit barn fuldt ud kan nyde svømningen og tiden i vandet. Du kan vælge badetøj med UV-beskyttelse, hvis dit barn går til svømning under åben himmel.

iELM har et stort udvalg af badetøj til børn, der er fremstillet af kvalitetsmaterialer og yder sikkerhed og komfort for dit barn.

TIDLIGERE OPSLAG
NÆSTE INDLÆG

Produkter

EFTERLAD ET SVAR

Følg os på instagram