Fordelene ved at lege i skoven

Børn er en endeløs kilde af energi og kreativitet. Uanset deres alder elsker de at løbe rundt og lege udenfor i naturen og opdage så mange nye ting som muligt. En af måderne, du kan opmuntre denne passion for miljøet er ved at tage dine børn med ud og lege i skoven.

Her er nogle af fordelene, som dine børn får ud af at færdes i skoven:

De er mere trygge i uforudsigelige situationer
Ved at lege i skoven og være omgivet af naturens mange fænomener bliver børnene vant til forandring og bliver bedre til at acceptere dem.

Og ved at tilbringe tid i skoven og opleve dyre- og plantelivet i dette økosystem bliver børnene mere eksponeret for de små risici, der opstår i hverdagen, og de bliver ikke længere bange for dem. Ved at bruge tid udenfor i skoven er det nemmere for børnene at acceptere forskellige situationer, der kommer bag på dem, og deres opførsel bliver præget på en bestyrkende måde.

Uanset om det er uventet regn eller mødet med små dyr på vejen, lærer børnene at acceptere de uforudsete situationer, de kommer ud i, og det former deres egne tilpasningsmekanikker.

Leg i naturen reducerer angst
Fordi naturen hele tiden forandrer sig, har børnene altid nye ting at lære. Af denne grund keder de sig aldrig, og der er altid noget nyt at se og forstå. Dette hjælper børn, der oplever angst, da naturen er et godt beroligende middel.
Desuden beroliger den friske luft og naturens lyde børnene og hjælper dem med at slappe af.

Naturen hjælper med at dæmpe opmærksomhedssvigt
ADD bliver stadigt mere og mere udbredt blandt både voksne og børn. Men det kan dæmpes ved at tilbringe tid i naturen. Børnene kan træne deres opmærksomhed ved at observere processerne og tingene omkring sig, og skoven er det perfekte sted, hvor børn kan lave denne slags øvelser.

Forbedrer kreativitet
Skoven er det ideelle sted at stimulere børns fantasi, da alle de ting, som barnet kan lege med, er “open-ended”. Da skoven er et åbent rum med mange elementer, der giver fantasien frie tøjler, kan børn forestille sig forskellige legescenarier fra eventyr og udforskning til mere rolige lege såsom at observere processerne omkring sig.

Så afhængig af hvert barns personlighed har børnene en endeløs kilde til ressourcer, der kan stimulere deres fantasi.

Opmuntrer barnet til at elske naturen
Sidst men ikke mindst hjælper leg i skoven også med at udvikle barnets kærlighed til naturen. Ved at blive eksponeret for dette miljø lærer børnene at være gode ved miljøet, sætte pris på de ting, naturen tilbyder og beskytte dem.

Ved at se sammenhængen mellem dyr, planter og mennesker lærer børn, at de spiller en vigtig rolle i økosystemet, de indgår i, og at deres omsorg bliver afspejlet i miljøet.

Dette er blot nogle af fordelene ved at børn leger i skoven. Opfordrer du til leg i skoven? Hvilke andre fordele tænker du, børnene får ud af det?

TIDLIGERE OPSLAG

Produkter

EFTERLAD ET SVAR

Følg os på instagram