Fem juleaktiviteter derhjemme for børn og familie

For første gang i et stykke tid bor forældre og børn (selv bedsteforældre) under samme tag døgnet rundt. Denne situation giver os mulighed for at opbygge en stærkere forbindelse med vores familiemedlemmer.

Selvom det ikke er som vi forestillede os i begyndelsen af året, er vinterferien her! Men når det kommer til den social afstand, kan vi se det på den lyse side: Vi har mulighed for at tilbringe kvalitetstid med vores kære og nyde de små ting, der betyder noget.

Det er også vigtigt for dine børns tankegang, mere end nogensinde før, at føle julens glæde og ånd. Det er ikke nemt for børn at stoppe med at være sammen deres venner, på samme møde som før, eller at gå glip af at gå i skole eller børnehave og stoppe med at deltage i forskellige aktiviteter uden for hjemmet.

Her er nogle ideer til familieaktiviteter, der vil gøre dine små glade i julen.

1. Skriv lykønskningskort og send dem til dine kære

En måde for dit barn at føle sig mere forbundet med venner og familie på, er ved at lave personlige lykønskningskort sammen dig. Send dem derefter til dine kære. Du kan downloade skabeloner fra internettet, udskrive et billede med familien, eller bruge farvet papir og blyanter.

Resultatet vil helt sikkert have en masse charme og sentimental værdi. Derudover vil dit barns fantasi blive sat på prøve.

2. Opstil en familiefotografering


Var der nogen der sagde børnetøj? Bløde sweatere med juletræer og snefnug? Dette er den perfekte lejlighed til at klæde hele familien på i matchende tøj – tøj med vinterferiens ånd i sig.

Vælg temaet for fotosessionen, medbring rekvisitterne, kopperne med varm chokolade og smil! Gennem årene vil du se på disse billeder, og vil huske de smukke øjeblikke, der blev tilbragt sammen derhjemme.

3. Kom på en ny tradition


Hvis du ikke ved, hvad du skal lave i ferien, kan du overveje at starte en ny familiejuletradition. Uanset om det er at lave mad sammen eller et filmmaraton, vil du med garanti finde en tradition, som dit barn vil se frem til hvert år.

4. Brætspilturnering

Vælg dine yndlingsspil med dit barn og planlæg en brætspilsturnering med hele familien. Glem ikke at finde en præmie til vinderen!

Dette vil være en god lejlighed til at træne børns sind og minde dem om ånden i fairplay.

5. Donér legetøj

Julen handler om venlighed, empati, næstekærlighed. Dit barn kan spille rollen som julemandens hjælper og hjælpe med at bringe glæde til andre børn. Vælg noget legetøj og børnetøj, som du vil give væk, pak dem pænt ind og donér dem til det nærmeste sted, hvor du kan gøre dette.

Selvom vi går gennem en vanskelig tid, giver julen os et øjebliks pusterum til at huske de smukke ting og de oplevelser, vi har haft i år. Vi kan “genoplade vores batterier” og starte det nye år med glæde, energi og optimisme!

Glædelig jul!

Previous Post
Next Post

Leave a Reply