Børnetøj til vinteren og autostolen

Børnetøj til vinteren og autostolen. Nu begynder vejret at blive koldt, og vi finder vintertøjet frem fra skabet. Vintertøjet er godt til at holde børnene varme, når de leger udenfor, men i autostolen kan det være upraktisk og endda farligt for barnet.

Autostolen er vigtigt for dit barns sikkerhed i bilen. Uanset modellen er det vigtigt, at du bruger den korrekt for at få den optimale beskyttelse, hvis uheldet skulle være ude. Autostolen skal være installeret korrekt, og selen skal være stram.

Sørg for, at selen sidder godt stramt til og ikke er krøllet sammen. Der må højest være plads til to fingre mellem barnets krop og selen. Hvis selen sidder løsere, giver stolen ikke optimal beskyttelse.

De fleste vinterjakker skaber mere plads mellem barnets krop og sikkerhedsselen. Det forøger risikoen for, at barnet kan blive slynget ud af stolen, hvis der sker en ulykke. Du kan undersøge, hvor meget jakken fylder, ved først at spænde selen stramt til, mens barnet har jakken på, og dernæst tage jakken af barnet og se, hvor meget plads der nu er mellem barnets krop og selen.

Du kan også udføre “knibetesten”. Knib sammen på sikkerhedsselen over dit barns skulder, og hvis du kan få fat i overtøjet, sidder selen for løst. Stram selen, indtil du ikke længere kan få fat i overtøjet med dine fingre.

Sikker og varm

Selv hvis du ikke kan bruge dit sædvanlige vintertøj i autostolen, kan du sagtens holde dit barn varmt på rejsen uden at gå på kompromis med sikkerheden.

– Brug lag. Vælg varme grundlag af materialer, der holder på varmen (såsom uld). Læg et tyndt isolerende lag ovenpå. iELM-overtræksdragten føles måske tynd, men den er fantastisk god til at holde på varmen.
– Tag store jakker af. Fjern tykke beklædningsgenstande, da sikkerhedsselen skal spændes stramt til om dit barns krop. Du kan i stedet bruge jakken som et tæppe til dit barn oven på selen
– Brug et tæppe. Babyer bevæger sig mindre end tumlinger i en autostol . Du kan opbevare et tæppe i bilen og pakke dine børn ind i det, når du har spændt dem fast med sikkerhedsselen. Når temperaturen i bilen stiger, kan du fjerne tæppet igen.
– Varm bilen op, inden I sætter jer ind i den. Alternativt kan du sætte varme på i bilen, når du er færdig med at køre. Dette er især en god idé, hvis dit barn sidder alene på bagsædet, og der ikke er nogen til at hjælpe med at fjerne tæpperne, når bilen bliver varm.

Uanset set hvilken opvarmningsmetode du foretrækker, ønsker vi dig en god og sikker rejse!

Main Foto: Sharon McCutcheon on Unsplash

Previous Post
Next Post

Leave a Reply