5 sjove sommeraktiviteter for børn

Sommerferien er den tid på året, hvor vores børn kan slappe af udenfor de velkendte rutiner. Den magiske sommerstemning kan skabe nogle af de smukkeste barndomsminder, som børnene vil have med sig igennem resten af livet.

Selv hvis dit barn ikke går i skole i disse måneder, kan det stadig udvikle sine fysiske, kognitive og sociale evner. Vi ved alle, at leg er en af de bedste veje til udvikling og læring. I parken eller på familieferien kan børn opleve nye situationer, som kan blive en vigtig del af deres udvikling.

Sommeren kan også indeholde en masse andre glæder: Ferier hos bedsteforældre, mere tid sammen med venner, ture til strande eller andre naturskønne områder eller nye lege og spil.

Her er 5 aktiviteter, som din lille solstråle vil elske:

En sjov tur til en forlystelsespark

En af de bedste måder at være sammen som familie på er at besøge en forlystelsespark. Børn kan bruge masser af sjove timer på legepladserne, prøve rutsjebaner, lege i hurlumhejhuse og en masse andre aktiviteter, alt efter hvilken slags forlystelsespark, I besøger. Dine børn får mulighed for at udvikle deres fysiske evner, deres koncentration, beslutsomhed og modet til at prøve nye ting.
Glem ikke at se vejrudsigten på forhånd for at sikre, at I får en god tur i naturen. Sørg for, at dit barn er klædt ordentligt på, så det kan bevæge sig frit. Så er det bare om at tage ud på eventyr!

Nyd sommerregnen

Hvornår har du sidst nydt en ordentlig omgang sommerregn? Næste gang du hører tordenbulder, kan du tage dit barn med udenfor. Dans, syng, hop i regnpytter og grin højt helt nede fra maven! Det er en afstressende aktivitet, der kan have en terapeutisk effekt. Du kan også nyde duften af regnvådt græs med nemme vejrtrækningsøvelser.

For at sørge for, at dit barn føler sig 100% komfortabel, anbefaler vi at give det vandtætte overalls på. Når I kommer hjem igen, kan et afslappende bad, en kop varm to og lidt højtlæsning blandt bløde puder være en god måde at slutte regndagen på.

Kig på stjerner, og find stjernebillederne

De fleste børn er fascinerede af stjerner. Sommernætterne kan være perfekte til stjernekiggeri. Hvis I er oppe efter solnedgang, så prøv at finde et åbent område, hvor der ikke er for meget lysforurening. I kan installere en app, der hjælper jer med at finde stjernebillederne på himlen i realtid. Tag et tæppe og en notesblok med, så I kan tegne billederne sammen, når I finder dem.

Lav en tidskapsel, og begrav den

Minder er nogle af vores vigtigste skatte. Dette er ikke kun en interaktiv aktivitet, men det er også en måde, hvorpå børn kan vise deres familie, hvad de kan lide. Vælg en samling af genstande og billeder med de ting, dit barn bedst kan lide, men som også er et billede på tiden. Vælg en beholder, læg tingene i den, og luk den godt og grundigt. Sæt en mærkat på med den dato, beholderen må åbnes, og skriv det ind i jeres kalender. Glem ikke at skrive et brev sammen med en sjov besked om, hvad dit barn gerne vil sende ud i fremtiden!

Dyrk jeres egne duftende urter

Hvis du gerne vil lære dit barn om at passe på planeten, er denne aktivitet en god måde at vise dit barn noget om bæredygtighed. Bæredygtighed handler i høj grad om en ansvarlig og effektiv brug af naturlige ressourcer. Når du dyrker dine egne grøntsager og urter, hjælper du med at passe på miljøet.

Du og dit barn kan dyrke urterne i genanvendelige beholdere. Urter er nemme at holde, og måltiderne bliver mere lækre og sjove for dit barn, når de kan krydres med urter, I selv har dyrket!

Sommerferien kan være udfordrende for forældre: Børn vil måske sove mere eller bruge for meget tid foran tv’et. Derfor er det vigtigt at planlægge nogle sjove og udfordrende sommeraktiviteter for din lille solstråle!

TIDLIGERE OPSLAG
NÆSTE INDLÆG

Produkter

EFTERLAD ET SVAR

Følg os på instagram