5 sjove indendørsaktiviteter til børnene

Efter to år med restriktioner og arbejde hjemmefra føler mange forældre sig overvældede. Da mange fortsat ikke ønsker at udsætte deres børn for smitte gennem udendørsaktiviteter eller en tur i parken, har efterspørgslen på indendørsaktiviteter aldrig været større. De kære små er fulde af energi, og mange forældre har brug for lidt hjælp til at få den omsat.
Her er en liste med aktiviteter, som du kan lave med dit barn, hvis I er i hjemmeisolation eller bare mangler noget at lave:


1. Dansefest


Hvis det er helt umuligt at få dit barn til at slappe af inden en lur, kunne I måske holde en dansefest? Tænd for anlægget, sæt dit barns yndlingsmusik på og … dans! Det kræver muligvis lidt fysisk udholdenhed fra forældrenes side, men børnene har som regel den nødvendige energi.
Børn elsker at lave aktiviteter med deres forældre, og en fælles dansefest vil sprede glæde hos alle.
Hvis det skal være en rigtig fest, har børnene brug for passende påklædning. Du kan give dem tøj på i bomuld, så de ikke sveder for meget og dermed bliver udsat for forkølelser.


2. Læs en bog sammen


Hvis I hellere vil slappe af, kan I sætter jer med en ny bog eller finde en af de gamle favoritter frem fra bogreolen. Sæt gerne tid af i løbet af ugen til at læse, så barnet får gode vaner. Historielæsning inden sengetid giver bedre søvn.
3. Tegn eller mal
Det er altid sjovt at male med ungerne, og det er god hjernegymnastik. Det er også en aktivitet, der nemt kan tilpasses i forhold til, hvor I opholder jer, og hvilke materialer I har til rådighed. I kan fx male på forskellige genstande og overflader.
Prøv at male med fingrene eller med ting, som I finder i naturen – fx fjer, bær eller småsten. Det letteste er selvfølgelig at male på almindeligt papir, men hvis børnene har sans for det kunstneriske, er det sjovt at male på lærred. Så holder billederne længere.


4. Sjovt skumbad


Hvis dit barn stadig er fuld af energi, når det er ved at være sengetid, kan et varmt skumbad hjælpe ham eller hende med at falde til ro. Læg lidt legetøj i vandet, brug mild, børnevenlig sæbe, og sørg for at holde godt øje med barnet, mens I bader. I kan måske endda finde på fantasilege sammen. Det er sjovt og godt for barnets hjerne. Skumbadet giver en god afslutning på dagen og hjælper barnet med at få en god nats søvn.
Et sjovt skumbad tager ofte længere tid end et almindeligt bad, så sørg for at give barnet noget passende varmt tøj på bagefter.


5. Byg et telt af tæpper


Når vejret ikke er til oplevelser udendørs, kan I rykke dem ind i stuen. Du kan fx tage dit barn med på telttur under spisebordet med nogle tæpper og puder.
Børn elsker den slags indendørslege og glemmer hurtigt alt om dårligt vejr udenfor. Du kan endda give dit barn tøj på, som passer til en rigtig campingtur. Så føles det næsten, som om I er ude og lege i vandpytterne med frisk vind i ansigtet.
Der er mange andre ting, man kan lege med børnene indendørs, men det her er nogle af de mest populære aktiviteter, som vil give jer mange gode oplevelser sammen.

TIDLIGERE OPSLAG
NÆSTE INDLÆG

Produkter

EFTERLAD ET SVAR

Følg os på instagram