5 miljøvaner, du bør lære dit barn

Børn er vores fremtid. De beslutninger, de tager vedrørende miljøet, vil ikke kun påvirke deres liv, men også de kommende generationer. Der er mange små ting, vi kan gøre for at bidrage til beskyttelsen af planeten, også midt i vores daglige liv.

Her er 5 vaner, du bør lære dit barn om, hvordan man beskytter miljøet:

1. Genbrug de ting, du ikke længere har brug for

Børns fantasi har ingen grænser. Alting kan pyntes igen og forvandles til et nyt legetøj. Plastflasker og emballage er blandt de farligste for vores miljø. Du kan nemt forvandle plastflasker til robotter eller raketter.

Du kan også sortere dit barns garderobe og donere noget af børnetøjet til andre børn, der har brug for det. Hvis du har flere børn, kan du gemme de ældstes tøj og give det videre til de yngste.

2. Sluk for lyset

Denne vane kan læres meget let ved at være et godt eksempel. Lad ikke lysene være tændt i rum, hvor der ikke er mennesker, eller der er nok naturligt lys. Sådan lærer dit barn at slukke for lyset, hver gang de forlader rummet.

Earth Hour er den perfekte mulighed for at bidrage til den globale reduktion af energiforbruget. Denne begivenhed fejres hvert år den sidste lørdag i marts mellem 20:30 og 21:30.

3. Plant et træ

Træer er den mest værdifulde kilde til ilt. Ved denne lejlighed kan du også lære dit barn om skovrydning og ansvarlig brug af ressourcer. Derudover bliver din have smukkere.

Når du vælger et træ, skal du være opmærksom på dets art og de betingelser, det skal bruge for at vokse. Efterår og forår er de perfekte årstider for denne aktivitet. Hvis du ikke har en have, hvor du kan plante den, kan du undersøge, om der er lokale begivenheder, der sigter mod at plante træer. Nyd det smukke vejr med dit barn, og nyd naturens vidundere!

4. Lav indkøbslister

Lær dit barn at være organiseret, når det kommer til shopping. Madspild er et af de mest ignorerede problemer, der påvirker miljøet.

Det er en meget simpel vane, men den har en synlig, langsigtet effekt. På denne måde vil din familie kun købe de nødvendige mængder produkter, og du undgår madspild.

Du kan gøre hele aktiviteten sjovere ved at udskrive billeder af de produkter, du vil sætte på indkøbslisten, og gøre det til en skattejagt.

5. Vælg cykel eller rulleskøjter

Undgå personlige bilture, når det ikke er nødvendigt. Ud over det faktum, at denne vane hjælper med at reducere gasemissioner, lærer du dit barn at have en aktiv og sund livsstil.

Når dit barn har påtaget sig opgaven med at redde planeten, så tilskynd dem til at påvirke andre til at gøre det samme!

Husk, det første skridt til at tage vare på naturen er at lære at elske den!

TIDLIGERE OPSLAG
NÆSTE INDLÆG

Produkter

EFTERLAD ET SVAR

Følg os på instagram