5 metoder til at lære dit barn et nyt sprog

Verden bliver hele tiden mere mangfoldig og globaliseret, og at kunne tale mere end ét sprog er en værdifuld færdighed at have, der kan give adgang til økonomiske, sociale og intellektuelle fordele. Det er derfor, mange af os gerne ser, at vores børn lærer endnu et sprog fra en tidlig alder.

Børn, der taler eller er ved at lære endnu et sprog, er mere åbensindede, kan tænke mere abstrakt og vil få nemmere ved at lære endnu et nyt sprog i fremtiden. De er også mere fokuserede, kreative og er bedre til at multitaske og tænke kritisk.

At små børn skulle blive forvirrede, hvis de hører mere end et sprog, er en af de mest almindelige myter omkring sproglæring. Børn er i stand til at skelne mellem de forskellige sprog, de hører. Når de bliver omkring 4 – 5 år gamle, begynder de at udvikle et niveau af metalingvistisk opmærksomhed, som gør, at de kan kende de forskellige sprog, de har lært, og kan reflektere over, hvordan de skal brug dem. 

Her får du 5 metoder til at lære dit barn et nyt sprog:

1. Læring gennem leg

Læring gennem leg er en påvist metode til at lære et nyt sprog. Find onlinespil og -apps, som fx interaktive hovedbrud. Dit barn kan lære navnene på farver og dyr eller kan lære at tælle på forskellige sprog.

2. Børne-tv

Vælg din favoritplatform til streaming, og vælg sammen med dit barn en serie, som er blevet dubbet til det sprog, du gerne vil have, at dit barn lærer. Hvis du har mulighed for det, kan du også tilføje undertekster på sproget. Processen er meget mere effektiv, hvis barnet kan se en transskription af det, det hører.

3. Samtaler med andre folk

Du kan finde en online-mentor, der har det sprog, dit barn skal lære, som modersmål. Planlæg lektioner, så dit barn kan lære at tale det nye sprog. En 30 minutters samtale ansigt til ansigt eller online én gang om ugen kan virkelig hjælpe dit barn med at gøre fremskridt.

4. Syng og dans

Lyt til musik, dans, og syng sange på det nye sprog. Børn elsker musik, og derfor er det en fantastisk måde at hjælpe dem med at lære nye ord på.

5. Lær gennem spændende aktiviteter

Hvis du vil lære dit barn nye ord om naturen, så klæd det på i behageligt børnetøj, gå udenfor, og begynd udforskningen sammen! Barnet kan fx lære ord om vejret. Eller prøv at lave en regnbue via et videnskabeligt eksperiment.

Og hvis dit barn begynder at blande to sprog sammen, så bare rolig. Det er helt normalt. Når dit barn først opdager, at sprogene bliver blandet, vil det helt automatisk rette det og begynde at skille sprogene ad igen.

Børn lærer bedst et nyt sprog, når de interagere med ting, de er glade for. Vær derfor opmærksom på barnets interesser, og inkorporér dem i aktiviteter, så læringen bliver mere engagerende og sjov.

Selvom der ikke er nogen universelle regler at følge, når man vil lære sit barn et nyt sprog, så er det vigtigste, du kan gøre som forældre, at tilbyde din støtte, kærlighed og forståelse.

TIDLIGERE OPSLAG
NÆSTE INDLÆG

Produkter

EFTERLAD ET SVAR

Følg os på instagram