3 fordele ved udendørs leg

Vi lever i en verden, hvor vores børn leger mindre og mindre udendørs. Tid brugt uden for huset er blevet erstattet af klaverundervisning, skak, teater klubber eller tablet spil, og børnetøj synes at have mere af en dekorativ end funktionel rolle.

En britisk undersøgelse viste, at børn tilbringer mindre tid udendørs end folk fra fængsler. Titlen gik rundt om i verden, men tre år senere, intet har ændret sig. Statistikkerne ser lige så alarmerende ud, og antallet af fedme blandt børn stiger.

Fordelene ved udendørs aktiviteter

Udendørs spil spiller en væsentlig rolle i den harmoniske og sunde udvikling af den lille. I en tid, hvor telefonen og computeren fascinerer børn og trækker dem i nettet af stillesiddende livsstil, er det vigtigt at være mere opmærksom på den tid, de tilbringer i naturen. Ved at spille udendørs børn udvikle en masse færdigheder helt anderledes end dem, de erhverver, mens du spiller inde.

For at de små skal have maksimal sikkerhed og komfort, skal du sørge for at klæde dem i behageligt børnetøj, som ikke begrænser deres bevægelser, og som beskytter dem mod vind og regn.

1.     Tid brugt udenfor reducerer risikoen for nærsynethed

Den arvelige faktor spiller en central rolle i starten af nærsynethed, men forskerne har konstateret, at ren luft og fysisk aktivitet kan reducere risikoen for at udvikle denne tilstand. En undersøgelse foretaget af forskere ved Cambridge viser, at de børn, der tilbringer mere tid i naturen har en lavere risiko for synsproblemer. Desuden har lægerne bemærket, at de kan forhindre eller forsinke starten af nærsynethed ved at “ordinere” udendørs leg.

2.     Børn lærer lettere nye ord og koncepter

De små har brug for at bevæge sig, røre ved tingene og udforske miljøet ved hjælp af så mange af de fem sanser som muligt. Langsomt lærer børnene at forklare med ord, hvad de oplever, udvikle deres ordforråd og konsolidere de teoretiske begreber, der læres i børnehaven eller i skolen.

Ved at udføre udendørs aktiviteter, vil barnet være mere aktiv, har mere plads til at spille.

3.     Udendørs leg med andre børn udvikler deres sociale færdigheder og risikovurderingsfærdigheder

En australsk undersøgelse foretaget på 575 børn i alderen 2 til 5 viste en direkte sammenhæng mellem udendørs leg og læring af sociale færdigheder. Børn lærer ikke kun fra andre voksne, men også fra deres børnehave kolleger eller venner i parken. Ved at interagere med hinanden udvikler de færdigheder såsom samarbejde, forhandling, kompromis, ting, der er yderst vanskelige at undervise teoretisk.

Også tilsyneladende risikable aktiviteter, såsom klatring træer, hoppe et hegn, eller lege med en pind, gør det muligt for den lille til at forstå de risici, lære at evaluere dem, og træffe de rigtige beslutninger om at tage dem.

Børn har brug for fysiske udfordringer for at forbruge deres energi, til at løbe, til at hoppe, til skateboard, eller blot at tilbringe tid i sollyset. Uanset vejrforholdene, give de små mindst to timer om dagen af udendørs aktiviteter. For at føle sig godt tilpas er det vigtigt at vælge passende børnetøj. iELM softshell buksedragten er det perfekte outfit til sådanne eskapader. Dit barn vil lege efter bevillige, og du vil nyde sin lykke og naturens skønhed.

 

 

 

Previous Post
Next Post

Leave a Reply