15 tips til dit barns efterårsgarderobe

En velorganiseret garderobe og funktionel opbevaring har mange fordele. Dit barns tøj vil være renere, du kan lettere sortere vasketøjet, og du kan hurtige gøre dit barn klar til vuggestue, børnehave eller skole.

Her er 15 tips til, hvordan du gør dit barns garderobe klar til efterårets komme.

Tøjsortering

Første trin er at samle alt efterårstøjet ét sted. Bagefter får du dit barn til at prøve det hele på for at se, at alting stadig passer. Lav en liste over alt det, der skal købes i et nummer større.

Til den køligere årstid må dit barns garderobe ikke mangle T-shirts i bomuld, langærmede trøjer, tykke joggingdragter, en jakke og en vandtæt flyverdragt.

Hvis dit barn er gammelt nok, kan det hjælpe til med at sortere tøjet og vælge nyt.

Opbevaring af børnetøj

Når du har besluttet dig for, hvad for noget tøj der skal gemmes, og købt det nye tøj, skal det hele lægges på plads. Sørg for, at du kun opbevarer de ting, du har brug for.

Når det gælder opbevaring af tøj, er der nogle tricks, der kan få tøjet til at fylde mindre i skabet:

-Rul T-shirts og undertøj sammen;
-Opbevar bluser lodret. På den måde får du rækker, så du kan se dem alle på én gang og let vælge den, som du skal bruge – uden at flytte rundt på alt det andet;
-Fold jeans og andre bukser i fire lag. Først folder du dem halvvejs, og bagefter folder du dem én gang til.

Sørg for at beskytte tykt tøj mod møl. Vidste du, at der er naturlige midler, der kan holde dem væk? Både cederolie, kastanjer, lavendel og nelliker kan bruges.

Når det gælder opbevaring af tøj, er det desuden vigtigt at placere dit barns tøj i barnets højde. Hvis du gerne vil lære dit barn selv at klæde sig på til skole eller børnehave, skal det være nemt at få fat i de beklædningsstykker, der skal bruges. Hvis du bruger kasser og andre beholdere, så vælg gennemsigtige materialer, så man kan se, hvad der gemmer sig i dem.

Husk at pynte klædeskabet! Giv det personlighed, så det passer til dit barns yndlingsting. Lad barnet vælge et tema, og så kan du printe søde klistermærker, der passer ind. Det kan gøre dit barn ekstra motiveret til at holde orden i skabet.

Genbrug

Tekstilspild er en af de største kilder til klimaforandringerne – kun overgået af olieindustrien. Smid ikke børnetøj væk, bare fordi dit barn ikke kan passe det længere! Hvis tøjet ikke er slidt op, kan du give det videre til yngre søskende, fætre, kusiner eller andre gode venner. Hvis tøjet er i stykker, er der både organisationer og butikker, der kan genbruge det.

Du kan se dig omkring efter kreative idéer til at give tøjet et nyt look eller donere det. På internettet kan du søge efter et kort over de lokale steder i nærheden, hvor man kan donere børnetøj.

TIDLIGERE OPSLAG
NÆSTE INDLÆG

Produkter

EFTERLAD ET SVAR

Følg os på instagram